Բաղադրիչներ
- Գազար – 1 կգ
- Քաղցր պղպեղ – 500 գ
- Կծու պղպեղ – 2 հատ
- Լոլիկ – 2 կգ
- Սխտոր – 1 պճեղ
- Համեմի սերմ – 1 թ/գ
- Շաքարավազ – 150 գ
- Աղ – 1.5 ճ/գ
- Դափնու տերև – 2 հատ
- Քացախ (9%) – 100 մլ
- Բուսայուղ – 200 գ
Պատրաստման եղանակը
- Գազարն անցկացնել խոշոր քերիչով, լոլիկներն աղալ, պղպեղները խորանարդաձև կտրատել:
- Բանջարեղենին ավելացնել աղ, շաքարավազ, համեմունքներ և բուսայուղ:
- Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և 2.5 ժամ շոգեխաշել:
- Այնուհետև ավելացնել մանրացրած սխտորը, մանր կտրատված կծու պղպեղը և դափնու տերևը: 10 րոպե անց ավելացնել քացախը, խառնել, լցնել բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը