Գազարով խավիար. օրիգինալ և համեղ նախուտեստ
Advertisement 1000 x 90

Գազարով խավիար. օրիգինալ և համեղ նախուտեստ

Բաղադրիչներ

  1. Գազար – 1 կգ
  2. Քաղցր պղպեղ – 500 գ
  3. Կծու պղպեղ – 2 հատ
  4. Լոլիկ – 2 կգ
  5. Սխտոր – 1 պճեղ
  6. Համեմի սերմ – 1 թ/գ
  7. Շաքարավազ – 150 գ
  8. Աղ – 1.5 ճ/գ
  9. Դափնու տերև – 2 հատ
  10. Քացախ (9%) – 100 մլ
  11. Բուսայուղ – 200 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Գազարն անցկացնել խոշոր քերիչով, լոլիկներն աղալ, պղպեղները խորանարդաձև կտրատել:
  2. Բանջարեղենին ավելացնել աղ, շաքարավազ, համեմունքներ և բուսայուղ:
  3. Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և 2.5 ժամ շոգեխաշել:
  4. Այնուհետև ավելացնել մանրացրած սխտորը, մանր կտրատված կծու պղպեղը և դափնու տերևը: 10 րոպե անց ավելացնել քացախը, խառնել, լցնել բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը