Բաղադրիչներ
- Շաքարավազ – 150 գ
- Մեղր – 150 գ
- Թահին – 300 գ
- Աղ – 1 գ
- Պիստակ – 75 գ
- Վարդի թերթիկներ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Շաքարավազը, մեղրը և 75-80 մլ ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա: Օշարակ պատրաստել:
- Այդ ընթացքում աղն ավելացնել թահինին և դարձնել միասեռ: Օշարակը վերցնել կրակից և շատ արագ խառնել թահինի հետ, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ավելացնել պիստակը, խառնել: Հետևել, որպեսզի խառնուրդը չսառչի:
- Ստացված զանգվածը լցնել նախապատրաստած կաղապարի մեջ: Հարթեցնել գդալի կլոր մասով և զարդարել կտրատված պիստակով և վարդի թերթիկներով: Սառեցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը