Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- Ալյուր – 330 + 30 գ
- Բուսայուղ – 120 գ
- Սառը ջուր – 150 մլ
- Շաքարավազ – 50 գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Վանիլինի էքստրակտ – 1 թ/գ
- Կիտրոնի հյութ – 1 թ/գ
- Աղ – 0.5 թ/գ
Միջուկի համար՝
- Սառեցրած հատապտուղ – 2 բաժակ
- Եգիպտացորենի օսլա – 2 ճ/գ
- Շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
- Ջուրը նախապես դնել սառնարանի մեջ:
- 330 գ ալյուրը մաղել փխրեցուցչի հետ միասին, ավելացնել աղ և շաքարավազ: Ավելացնել նաև բուսայուղը, կիտրոնի հյութը և ջուրը, արագ խմոր հունցել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ևս 30 գ ալյուր: Խմորից գունդ ձևավորել, բաժանել 2 ոչ հավասար մասերի, մեկը պետք է մյուսից մի փոքր ավելի մեծ լինի: Գնդերը փաթաթել սննդային թաղանթով և մոտ 1 ժամով դնել սառնարանը:
- Պատրաստել միջուկը: Հատապտուղը սառեցնել, ավելացնել օսլան և շաքարավազը, խառնել:
- Մեծ գունդը գրտնակել և տեղադրել 27×16 սմ կաղապարի մեջ, եզրեր ձևավորել:
- Խմորի վրա լցնել միջուկը, հարթեցնել: Գրտնակել երկրորդ գունդը, դրանով ծածկել միջուկը, եզրերն ամրացնել: Պիրոգի վրա շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ:
- Թխել պահոց պիրոգը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-40 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը