Պահքի ելակով պիրոգ
Advertisement 1000 x 90

Պահքի ելակով պիրոգ

Բաղադրիչներ

  1. Բուսայուղ – 160 մլ
  2. Ելակ – 800 գ
  3. Շագանակագույն շաքարավազ – 250 գ
  4. Ջուր – 100 մլ
  5. Ալյուր – 350 գ
  6. Աղ – դանակի ծայրով
  7. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
  8. Վանիլին – 2 ճ/գ
  9. Աղացած դարչին – 1 թ/գ
  10. Շաքարի փոշի – 30 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Պիրոգի պատրաստման գործընթացը սկսելուց 30 րոպե առաջ 150 մլ բուսայուղը դնել սառցախցիկը, որպեսզի այն պնդանա:
  2. Ելակը լվանալ, չորացնել և մաքրել: Լցնել թասի մեջ, վրան շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ: Դնել կրակի վրա և տաքացնել երկու րոպե:
  3. Ջուր ավելացնել, ծածկել կափարիչով և շատ արագ հասցնել եռման: Վերցնել կափարիչը և եփել երեք րոպե: Դրանից հետո ելակը լցնել քամիչի մեջ, օշարակն առանձնացնել և սառեցնել:
  4. Թասի մեջ լցնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել պնդացած բուսայուղը, դանակով փշրանքի վերածել: Լցնել սառած օշարակը, վանիլինը և դարչինը: Արագ խմոր հունցել:
  5. 22 սմ սիլիկոնե կաղապարը յուղապատել, հատակին տեղադրել խմորի ավելի փոքր կեսը, վրան լցնել ելակը:
  6. Մնացած խմորով ծածկել ելակը: Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 35-40 րոպե:
  7. Թխելուց հետո սառեցնել, հանել կաղապարից, տեղադրել ափսեի մեջ, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը