Օսթերբրոդ. գերմանական ավանդական Զատկի թխվածք
Advertisement 1000 x 90

Օսթերբրոդ. գերմանական ավանդական Զատկի թխվածք

Բաղադրիչներ

  1. Թարմ դրոժ – 10 գ
  2. Տաք կաթ – 65 մլ
  3. Շաքարավազ – 65 գ
  4. Ալյուր – 285 գ
  5. Ձու – 1 հատ
  6. Կարագ – 65 գ
  7. Կաթնաշոռ – 50 գ
  8. Չամիչ – 35 գ
  9. Ռոմ – 3 ճ/գ
  10. Կիտրոնի քերած կեղև – 1 թ/գ
  11. Վանիլին
  12. Աղ – 1 պտղունց
  13. Դեղնուց՝ հարած կաթով – պատելու համար
  14. Նշի թերթիկներ – 1 բուռ

Պատրաստման եղանակը

  1. Չամիչը թրջել ռոմի մեջ, թողնել 1 ժամ:
  2. Դրոժը լուծել կաթի մեջ և թողնել 5 րոպե:
  3. Խառնել ալյուրը, աղը, կիտրոնի քերած կեղևը, վանիլինը և շաքարավազը:
  4. Հետո ավելացնել ձուն, կաշնաթոռը, կարագը և դրոժային զանգվածը:
  5. Հարթ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել չամիչը: Խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 40 րոպե:
  6. Եկած խմորից հաց ձևավորել, նորից ծածկել և թողնել ևս 15 րոպե:
  7. Հացին դեղնուց քսել, վրան նշի թերթիկներ շաղ տալ: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել մոտ 35 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը