Բաղադրիչներ
- Կարագ – 10 գ
- Կաթ (3,2%) – 20 մլ
- Ապխտած հնդկահավ – 100 գ
- Պիստակ – 5 գ
- Բուսայուղ – 1 ճ/գ
- Ձվի սպիտակուց – 100 գ
- Ձվի դեղնուց – 160 գ
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից:
- Դեղնուցները հարել կաթի հետ:
- Սպիտակուցները հարել, մինչև փրփրի:
- Տաք տապակի մեջ լցնել դեղնուցները, դնել ցածր կրակի վրա:
- Դեղնուցների վրա զգուշությամբ լցնել սպիտակուցները, ծածկել կափարիչով և եփել ցածր կրակի վրա:
- Պատրաստ լինելուց հետո ձվածեղը դնել ափսեի մեջ, զարդարել ապխտած հնդկահավի շերտերով և պիստակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը