Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 300 գ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Ձիթայուղ – 6 ճ/գ
- Ջուր – 125 մլ
- Ձու – 1 հատ
- Մեղր – 2 ճ/գ
- Նուշ
- Աղ – 1/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը, շաքարավազը և ձիթայուղը խառնել, ավելացնել ջուր, աղ և ձու: Խմոր հունցել:
- Խմորը թողնել, որ հանգստանա:
- Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության շերտի:
- Բաժակով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
- Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:
- Պատրաստի թխվածքաբլիթները շարել թղթին, վրաները մեղր քսել, մանրացրած նուշ շաղ տալ: Մատուցել սառը վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը