Նիհարել ցանկացողների համար նախատեսված նախաճաշը պետք է ներառի երկար հագեցվածության համար նախատեսված սպիտակուցներ և մանրաթելեր, որոնք դանդաղեցնում են մարսողությունը: Այս մասին Eat This, Not That-ին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Լիզա Յանգը։
Մասնագետը թվարկել է այն մթերքները, որոնք, իր կարծիքով, առողջ նախաճաշի հիմքն են կազմում։ Ցուցակում առաջինը հավի ձվերն էին, որոնք հարուստ են սպիտակուցներով, ամինաթթուներով և այլ սննդանյութերով: Դիետոլոգը նիհարողներին խորհուրդ է տվել դրանք ուտել առավոտյան, քանի որ ձվածեղի նույնիսկ փոքր չափաբաժինը կօգնի երկար ժամանակ պահպանել հագեցվածության զգացումը։
Քաշի կորստի համար առողջ նախաճաշի երկրորդ տարբերակը վարսակի ալյուրն է, ըստ Յանգի: Հացահատիկները լուծվող մանրաթելերի աղբյուր են, որոնք, ըստ սննդաբանի, դանդաղեցնում են մարսողությունը։ Մասնագետը խորհուրդ է տվել վարսակի ալյուրի ափսեի մեջ ավելացնել մի բուռ թարմ հատապտուղներ։ Նրա խոսքով՝ դրանք պարունակում են բջջանյութ, որն օգնում է վերահսկել քաշը։
Բացի դրանից, Յանգն առաջարկել է խմորեղենը փոխարինել հացահատիկի հացով, իսկ սմուզիներին ավելացնել կտավատի կամ չիայի սերմեր, որոնք պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ:
«Կտավատի սերմը պարունակում է ինչպես չլուծվող, այնպես էլ լուծվող մանրաթելեր, որոնք շատ կարևոր են աղիքների առողջության համար: Կտավատի սերմի մեջ պարունակվող չլուծվող մանրաթելն օգնում է թեթևացնել փորկապությունը և նպաստում է աղիների առողջ շարժմանը»,-ասել է սննդաբանը։