Բաղադրիչներ
Շերտավոր խմոր – 300 գ
Ծիրանի ջեմ – 250 գ
Մանրացրած նուշ – 100 գ
Ձվի դեղնուց – 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Շերտավոր խմորը գրտնակել 3 մմ հաստության մոտ 28×35 շերտի:
2. Խմորի վրա տարածել ծիրանի ջեմը, խմորի եզրերին դեղնուց քսել, ջեմի վրա հավասարաչափ լցնել 100 գ մանրացրած նուշը:
3. Ռուլետն այնպես փաթաթել, որպեսզի կարը լինի ներքևում:
4. Ռուլետի մակերեսին կտրվածքներ անել: Վրան դեղնուց քսել: Թխել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե:
5. Պատրաստի ռուլետը թողնել, որ սառչի, և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը