Ֆրանսիական խոհանոց. Էլզասյան խնձորով թխվածք
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական խոհանոց. Էլզասյան խնձորով թխվածք

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

  1. Ալյուր – 250 գ
  2. Կարագ – 125 գ
  3. Շաքարավազ – 25 գ
  4. Աղ – 5 գ
  5. Սառը ջուր – 10 մլ

Միջուկի համար

  1. Խնձոր – 1 կգ
  2. Շաքարավազ – 25 գ

Պատելու համար

  1. Շաքարավազ – 25 գ
  2. Հեղուկ սերուցք – 10 մլ
  3. Ձու – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել խմորը թխվածքի հիմքի համար՝ ալյուրը խառնելով սառեցրած կարագի կտորների հետ, ավելացնել ջուրը և հունցել էլաստիկ խմոր: Հունցել, տալ գնդի ձև, փաթաթել թաղանթով և դնել սառնարանը մոտ 30 րոպե:
  2. Կրեմի համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել սերուցքը, ըստ ցանկության՝ ավելացնել նաև վանիլին:
  3. Թխելու համար կաղապարը պատել կարագով: Խմորը գրտնակել 5մմ հաստության, տեղավորել կաղապարի մեջ՝ բարձրացնելով կողերը և ծակծկել պատառաքաղով:
  4. Խնձորը մաքրել, կտրատել 4 կամ 8 մասի և գեղեցիկ շարել խմորի վրա: Վրան 25 գ շաքարավազ ցանել: Թխել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 25-30 րոպե:
  5. Այդ ընթացքում խնձորները պետք է պատրաստ լինեն, և կարելի է դրանց վրա լցնել կրեմը և հավասարաչափ տեղաբաշխել:
  6. Նորից դնել ջեռոցը ևս 15-20 րոպե:
  7. Պատրաստի թխվածքի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ . մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը