Բաղադրիչներ
- Թթվասեր – 250 գ՝ խմորի համար, և 250-300գ՝ կրեմի համար
- Ձու – 2 հատ
- Շաքարավազ – 150 գ՝ խմորի համար, և 150 գ՝ կրեմի համար
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Կակաո – 2-3 ճ/գ
- Սոդա – 0.5 թ/գ
- Շոկոլադ – 100 գ
- Կարագ – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը մաղել սոդայի հետ:
- Սառեցրած ձվերը հարել 2 փուլով՝ ավելացնելով 1 պտղունց աղ, իսկ հետո՝ շաքարավազ:
- Ավելացնել մաղած ալյուրը և զգուշությամբ խառնել:
- Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնել թթվասերը և շատ զգուշությամբ խառնել:
- Ստացված զանգվածի կեսը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:
- Խմորի 2-րդ մասի մեջ ավելացնել կակաո, լավ խառնել: Կակաոյով խմորը լցնել 2-րդ կաղապարի մեջ:
- Թխել շերտերը նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 15-20 րոպե:
- Մինչև կթխվեն շերտերը, պատրաստել կրեմը՝ հարելով թթվասերը և շաքարավազը:
- Երբ ամեն ինչ պատրաստ է, սկսել հավաքել տորթը: Ներքևի շերտը «գիշերն» է: Վրան կրեմ քսել, մի փոքր սպասել, որպեսզի ներծծվի և չծորա կողքերով: Հետո վրան դնել «ցերեկը»: Վրան կրեմ քսել:
- Հալեցնել շոկոլադը, ավելացնել կարագը և մի փոքր եփել:
- Շոկոլադը լցնել տորթի վրա այնպես, որպեսզի հոսի կողքերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը