Աշնանային ապուրի պատրաստման համար Ջեյմի Օլիվերը եփում է դդումը ջեռոցում՝ համեմունքների հետ միասին:
Բաղադրիչներ
- Դդում – 1.5 կգ
- Ձիթայուղ՝ ըստ ճաշակի
- Չորացրած չիլի – 1 թ/գ
- Համեմի սերմ – 1 ճ/գ
- Սոխ – 1 հատ
- Սխտոր – 1 ատամիկ
- Գազար – 1 հատ
- Նեխուրի ցողուն – 1 հատ
- Տաք բանջարեղենային արգանակ – 1 լ
- Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170 աստիճան:
- Կտրատել դդումի փափկամիսը՝ հեռացնելով կեղևը և սերմերը: Շարել երկու տապակների վրա և ձիթայուղ ցողել:
- 1 պտղունց աղի հետ մանրացնել չիլին և համեմի սերմը: Շաղ տալ դդումի վրա, ավելացնել սև պղպեղ: 1 ժամ դնել ջեռոցի մեջ՝ մինչև դդումի փափկելը:
- Կտրատել սոխը, սխտորը, գազարը և նեխուրը: Միջին կրակի վրա ձիթայուղը տաքացնել կաթսայի մեջ, հետո ավելացնել բանջարեղենը և եփել 15 րոպե:
- Կաթսայի մեջ ավելացնել եփած դդումը՝ բանջարեղենային արգանակի հետ միասին: Ապուրը հարել ձեռքի բլենդերի օգնությամբ:
- Դդումի ապուրը լցնել ամանների մեջ, զարդարել արևածաղկի սերմերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը