Սմբուկից պատրաստված շատ համեղ կոտլետներ
Advertisement 1000 x 90

Սմբուկից պատրաստված շատ համեղ կոտլետներ

Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 1.5 կգ
  2. Չորահաց – 80 գ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Պարմեզան պանիր – 50 գ
  5. Մաղադանոս – 10 ճյուղ
  6. Սխտոր – 2 ատամիկ
  7. Աղ – 1.5 թ/գ
  8. Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկը լվանալ, շարել տապակի մեջ և 30 րոպեով դնել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (սմբուկները պետք է փափկեն):
  2. Թողնել, որ սմբուկները սառչեն, մաքրել, շարել քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ հյութը հոսի:
  3. Մաղադանոսը մանրացնել, լցնել թասի մեջ: Սմբուկը մանրացնել, ավելացնել մաղադանոսի վրա:
  4. Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած սխտոր, ձու, քերած պարմեզան, խառնել: Ավելացնել չորահացը, նորից խառնել:
  5. Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել ալյուրի մեջ և 2 կողմից տապակել լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ:
  6. Պատրաստի կոտլետները շարել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի, և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը