Բաղադրիչներ
- Սմբուկ – 1.5 կգ
- Չորահաց – 80 գ
- Ձու – 1 հատ
- Պարմեզան պանիր – 50 գ
- Մաղադանոս – 10 ճյուղ
- Սխտոր – 2 ատամիկ
- Աղ – 1.5 թ/գ
- Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Սմբուկը լվանալ, շարել տապակի մեջ և 30 րոպեով դնել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (սմբուկները պետք է փափկեն):
- Թողնել, որ սմբուկները սառչեն, մաքրել, շարել քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ հյութը հոսի:
- Մաղադանոսը մանրացնել, լցնել թասի մեջ: Սմբուկը մանրացնել, ավելացնել մաղադանոսի վրա:
- Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած սխտոր, ձու, քերած պարմեզան, խառնել: Ավելացնել չորահացը, նորից խառնել:
- Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել ալյուրի մեջ և 2 կողմից տապակել լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ:
- Պատրաստի կոտլետները շարել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի, և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը