Լոլիկի հյութ՝ ձմեռվա համար. բաղադրատոմս կարմիր բուլղարական պղպեղով
Advertisement 1000 x 90

Լոլիկի հյութ՝ ձմեռվա համար. բաղադրատոմս կարմիր բուլղարական պղպեղով

Բաղադրիչներ

  1. Լոլիկ – 4 կգ
  2. Բուլղարական պղպեղ – 600 գ
  3. Դափնու տերև – 1 հատ
  4. Հոտավետ պղպեղ – 3 հատ
  5. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
  6. Աղ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրատել խոշոր կտորների:
  2. Հյութաքամիչի օգնությամբ քամել բանջարեղենի հյութը, լցնել մեծ թասի մեջ և դնել կրակին:
  3. Եփման ընթացքում համեմունքները թանզիֆե պարկով իջեցնել հյութի մեջ:
  4. Լոլիկի հյութը հասցնել եռման, ավելացնել շաքարավազը և աղը, խառնել, իջեցնել կրակը և եփել 10-15 րոպե: Վերջում հեռացնել համեմունքները:
  5. Եռացող հյութը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
  6. Բանկաները շրջել գլխիվայր, փաթաթել հաստ կտորով և թողնել՝ մինչև լրիվ սառչելը:
  7. Պահպանել սառը, մութ վայրում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը