Բաղադրիչներ
- Լոլիկ – 4 կգ
- Բուլղարական պղպեղ – 600 գ
- Դափնու տերև – 1 հատ
- Հոտավետ պղպեղ – 3 հատ
- Շաքարավազ – 3 ճ/գ
- Աղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրատել խոշոր կտորների:
- Հյութաքամիչի օգնությամբ քամել բանջարեղենի հյութը, լցնել մեծ թասի մեջ և դնել կրակին:
- Եփման ընթացքում համեմունքները թանզիֆե պարկով իջեցնել հյութի մեջ:
- Լոլիկի հյութը հասցնել եռման, ավելացնել շաքարավազը և աղը, խառնել, իջեցնել կրակը և եփել 10-15 րոպե: Վերջում հեռացնել համեմունքները:
- Եռացող հյութը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
- Բանկաները շրջել գլխիվայր, փաթաթել հաստ կտորով և թողնել՝ մինչև լրիվ սառչելը:
- Պահպանել սառը, մութ վայրում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը