Բաղադրությունը`
1 կապ դանդուռ
2 հատ կարտոֆիլ
1 պճեղ սխտոր
0,5 հատ գլուխ սոխ
համեմ
օրեգանո
սև և կարմիր պղպեղ
քացախ
ձեթ
աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․ Դանդուռը լվանալ սառը ջրով և 30 րոպե պահել 1 լ ջրով և 1 ճ/գ աղով պատրաստած լուծույթի մեջ։ Ջրքամել և առանձնացնել տերևները։ Վրան ավելացնել մանր կտրատած սոխը, սխտորը, համեմը։ Համեմել աղով, օրեգանոյով, սև և կարմիր պղպեղներով, քացախով, ձեթով։ Բոլորը միասին լավ խառնել։
2․ Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել և խաշել։ Կտրատել միջին չափի խորանադիկներով։ Ավելացնել դանդուռի վրա և խառնել։ Թողնել 30 րոպե, որպեսզի համերը միանան։
Բարի ախորժակ