Շատ համեղ և պարզ կիտրոնի ջեմ
Advertisement 1000 x 90

Շատ համեղ և պարզ կիտրոնի ջեմ

Բաղադրիչներ

Կիտրոն – 1 կգ

Շաքարավազ – 1.7 կգ

Պատրաստման եղանակը

Կիտրոնները լավ լվանալ տաք ջրում:

Կտրատել մասերի, հեռացնել կորիզները:

Կիտրոնները կեղևով անցկացնել մսաղացով, ավելացնել շաքարավազը: Խառնել և թողնել մի քանի ժամ կամ ամբողջ գիշեր:

Ջեմը դնել միջին կրակի վրա և եփել խառնելով՝ մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը:

Պատրաստի ջեմը սառեցնել և լցնել ստերիլ բանկաների մեջ: Պահպանել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը