Տորթ «Սնիկերս»
Advertisement 1000 x 90

Տորթ «Սնիկերս»

Բաղադրիչներ

Շերտ-բեզե

Ձվի սպիտակուց – 7 հատ

Շաքարավազ – 200 գ

Կրեմ

Խտացրած կաթ – 1 բանկա

Կարագ – 150 գ

Բոված գետնանուշ – 200 գ

Բիսկվիթ

Կարագ – 100 գ

Շաքարավազ – 1 բաժակ

Ձու – 4 հատ

Թթվասեր – 1 բաժակ

Ալյուր – 1 և 1/3 բաժակ

Կակաո – 1/2 բաժակ

Սոդա – 1 թ/գ

Աղ – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Շերտ-բեզե

7 հատ սպիտակուցը լավ հարել 400 գ շաքարավազի հետ և պատրաստել 24 սմ տրամագծով բեզե:

Կրեմ

Լավ հարել մեկ բանկա խտացրած կաթը 150 գ կարագի հետ:

Ընկույզ

Բոված գետնանուշ, 200 գ, լավ մանրացնել գրտնակով:

Բիսկվիթ

Կարագը լավ հարել շաքարավազի հետ:

Շարունակելով հարելը՝ հատ-հատ ավելացնել ձվերը: Հետո ավելացնել թթվասերը, նորից լավ հարել:

Առանձին թասի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները, ալյուրը, աղը, սոդան և կակաոն:

Չոր բաղադրիչներն ավելացնել կարագաձվաթթվասերային զանգվածի մեջ և խառնել:

Թխել 24 սմ կաղապարով՝ նախապես 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մոտ 30-40 րոպե:

Տորթ

Բիսկվիթը սառեցնել և կիսել 2 մասի:

Շերտին քսել կրեմի կեսը, վրան ընկույզ շաղ տալ:

Ծածկել շերտ-բեզեով, վրան նորից կրեմ քսել և ընկույզ լցնել:

Ծածկել 2-րդ շերտով, մի փոքր սեղմել:

Վրան լցնել շոկոլադե ջնարակ և ընկույզ շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը