«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ
Advertisement 1000 x 90

«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում

Կալորիականություն – 795 կկալ

Սպիտակուցներ – 13.9 գ

Ճարպեր – 26.6 գ

Ածխաջրեր – 126.4 գ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 500 գ
  2. Մարգարին – 300 գ
  3. Եգիպտացորենի օսլա – 70 գ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Փխրեցուցիչ – 5 գ
  6. Շաքարավազ – 1/2 բաժակ
  7. Միջուկ – մուրաբա, շոկոլադե պաստա, ընկույզի կամ խուրմայի պաստա

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ խառնել մաղած ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը:
  2. Մարգարինը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձվերը:
  3. Ավելացնել ալյուրը և հունցել մինչև խմոր ստանալը, որը պետք է ծածկել և 1 ժամ դնել սառնարանը:
  4. Գրտնակել խմորը 0.5 մմ հաստության և բաժակով շրջանակներ ձևավորել:
  5. Կենտրոնում դնել միջուկը և 3 կողմից այնպես ծածկել, որպեսզի ստացվի կենտրոնը բաց եռանկյունի:
  6. Վրան սպիտակուց քսել և կակաչի սերմ շաղ տալ:
  7. Շարել պերգամենտով պատած տապակին և 10-15 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը