Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 2.5 բաժակ
- Մեղր – 160 գ
- Պնդուկ – 1/2 բաժակ
- Ձու – 2 հատ
- Սուրճ . 2 բաժակ
- Սոդա – 1/2 թ/գ
- Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
- Ջուր – 3/4 բաժակ
- Բուսայուղ – 4 ճ/գ
- Դարչին, մեխակ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խառնել ձուն շաքարավազի հետ, հետո ավելացնել սոդան, բուսայուղը, համեմունքները, աղացած պնդուկը և սուրճի մեջ խառնած մեղրը:
- Լցնել ալյուրը և խմոր հունցել, որը նման կլինի պինդ թթվասերի:
- Ստացված խմորը լավ խառնել և լցնել կաղապարի մեջ:
- Թխել ջեռոցում մոտ 45 րոպե, միջին ջերմաստիճանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը