Ազգային խոհանոց. սուրճով և ընկույզով հրեական թխվածք
Advertisement 1000 x 90

Ազգային խոհանոց. սուրճով և ընկույզով հրեական թխվածք

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 2.5 բաժակ
  2. Մեղր – 160 գ
  3. Պնդուկ – 1/2 բաժակ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Սուրճ . 2 բաժակ
  6. Սոդա – 1/2 թ/գ
  7. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
  8. Ջուր – 3/4 բաժակ
  9. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
  10. Դարչին, մեխակ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել ձուն շաքարավազի հետ, հետո ավելացնել սոդան, բուսայուղը, համեմունքները, աղացած պնդուկը և սուրճի մեջ խառնած մեղրը:
  2. Լցնել ալյուրը և խմոր հունցել, որը նման կլինի պինդ թթվասերի:
  3. Ստացված խմորը լավ խառնել և լցնել կաղապարի մեջ:
  4. Թխել ջեռոցում մոտ 45 րոպե, միջին ջերմաստիճանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը