Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.
Կալորիականություն – 1401 կկալ
Սպիտակուցներ – 23.1 գ
Ճարպեր – 52.5 գ
Ածխաջրեր – 212.2 գ
Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 1 կգ
- Յուղ – 200 գ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Ջուր – 50 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, ավելացնել յուղը:
- Խառնել այնքան ժամանակ՝ մինչև տապակի պարունակությունը կվերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի:
- Ավելացնել շաքարավազը և եռացրած ջուրը և շարունակել խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
- Ստացված հալվան տեղավորել կաղապարի մեջ և սառեցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը