Տնական հալվա՝ հայկական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Տնական հալվա՝ հայկական ձևով

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.

Կալորիականություն – 1401 կկալ

Սպիտակուցներ – 23.1 գ

Ճարպեր – 52.5 գ

Ածխաջրեր – 212.2 գ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 1 կգ
  2. Յուղ – 200 գ
  3. Շաքարավազ – 100 գ
  4. Ջուր – 50 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, ավելացնել յուղը:
  2. Խառնել այնքան ժամանակ՝ մինչև տապակի պարունակությունը կվերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի:
  3. Ավելացնել շաքարավազը և եռացրած ջուրը և շարունակել խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  4. Ստացված հալվան տեղավորել կաղապարի մեջ և սառեցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը