Բաղադրիչներ
- Ավոկադո – 2 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Կանաչ պղպեղ չիլի – 1 հատ
- Լայմ – 0.5 հատ
- Մաղադանոս – 1 փունջ
- Ծովային աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները. լվանալ բանջարեղենը և կանաչին, մաքրել սոխը:
- Մանր կտրատել չիլի պղպեղը:
- Մանրացնել սոխը և տրորել աղի հետ:
- Կես լայմից քամել հյութը:
- Մանրացնել մաղադանոսը:
- Ավոկադոյից հեռացնել կորիզը և կեղևազրկել:
- Լավ մանրացնել ավոկադոն հարմար եղանակով. դանակով, պատառաքաղով կամ բլենդերով:
- Որպեսզի ավոկադոյից պատրաստված Գուակամոլեն չմգանա և պահպանի իր հաճելի վառ գույնը, պետք է վրան լայմի հյութ ցողել:
- Միացնել բոլոր բաղադրիչները և լավ խառնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը