Ցածրկալորիական սննդակարգը կյանքի տևողությունը երկարացնում է. հետազոտություն
Advertisement 1000 x 90

Ցածրկալորիական սննդակարգը կյանքի տևողությունը երկարացնում է. հետազոտություն

Ցածրկալորիական սննդակարգերը կարող են կյանքի տևողությունը երկարացնել, պնդում են Շոտլանդիայի Աբերդինի համալսարանի գիտնականները: Նրանց հետազոտության համաձայն՝ սնվելու ցածրկալորիական ծրագրերը թույլ են տալիս 18 տոկոսով կրճատել մարմնի ավելորդ զանգվածով մարդկանց վաղաժամ մահվան հավանականությունը:

Այս հետազոտության համահեղինակ Էլիսոն Ավենելը հայտարարել է, որ առավել օգտակար են ճարպի, շաքարի և ռաֆինացված ածխաջրերի ցածր պարունակությամբ սննդակարգերը, հայտնում է UPI գործակալությունը:

«Քաշի կորուստը սննդակարգի կալորիականության կրճատման ճանապարհով, որոնք նաև քիչ են պարունակում շաքար և ռաֆինացված ածխաջրեր, նվազեցնում է ճարպակալմամբ տառապող մարդկանց վաղաժամ մահվան հավանականությունը»,- հայտնել է նա:

Հիմա մասնագետները պարզում են՝ ցածրկալորիական սննդակարգերը կկարողանա՞ն արդյոք նվազեցնել սրտի կամ քաղցկեղի խնդիրների առաջացման հավանականությունը: Դրական դինամիկա չի հայտնաբերվել նաև քաշի նվազեցման ծրագրերում ֆիզիկական վարժություններ ընդգրկելու դեպքում:

med.news.am