Խորոված դեղձը նուշով պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
Դեղձ՝ 6 հատ
Նուշ՝ 1 ճաշի գդալ
Շաքարավազ՝ 0,5 ճաշի գդալ
Կարագ՝ 10գր
Անհրաժեշտ է ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C, կիսել լվացած դեղձերը, հեռացնել կորիզը, էլեկտրական աղացով կամ բլենդեռով մանրացնել նախորոք թրջած, կեղևը հեռացրած և չորացրած նուշը, դրան ավելացնել շաքարավազ:
Դեղձերի կիսագնդերը կտրվածքով դեպի վեր շարել տապակի մեջ, յուրաքանչյուրի փոսիկի մեջ դնել ճկույտի եղունգից պակաս կարագի կտոր և մոտ 10 րոպեով ուղարկել ջեռոցը:
Այնուհետև դեղձերի մեջ լցնել մեկ թեյի գդալի չափող նուշի և շաքարավազի խառնուրդից և կրկին ուղարկել ջեռոցը մինչև նուշը պատվի թեթևակի ոսկեգույն երանգով: