Աղցան «Մայրաքաղաքային»՝ ապխտած հավով:
Բաղադրիչներ
- Ապխտած հավի միս – 300 գ
- Խաշած կարտոֆիլ – 200 գ
- Գազար – 100 գ
- Թարմ վարունգ – 50 գ
- Թթու վարունգ – 100 գ
- Ոլոռ – 100 գ
- Մայոնեզ – 150 գ
- Խաշած ձու – 3 հատ
- Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խորանարդաձև կտրատել ապխտած հավի միսը:
- Եփել կարտոֆիլը. «ալդենտեից» մի փոքր ավելի փափուկ: Կարելի է եփել կեղևով, հետո կեղևազրկել. այդպես ավելի համեղ է ստացվում: Կարտոֆիլը նույնպես խորանարդաձև կտրատել: Նույնն անել նաև գազարի, ձվի, թթու և թարմ վարունգների հետ:
- Այս ամենը խառնել ոլոռի հետ և ավելացնել մայոնեզը: Լավ խառնել, զարդարել կանաչիով և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը