Հավով աղցան «Մայրաքաղաքային»՝ ըստ հանրահայտ հայ ռեստորատոր Արամ Մնացականովի բաղադրատոմսի
Advertisement 1000 x 90

Հավով աղցան «Մայրաքաղաքային»՝ ըստ հանրահայտ հայ ռեստորատոր Արամ Մնացականովի բաղադրատոմսի

Աղցան «Մայրաքաղաքային»՝ ապխտած հավով:

Բաղադրիչներ

  1. Ապխտած հավի միս – 300 գ
  2. Խաշած կարտոֆիլ – 200 գ
  3. Գազար – 100 գ
  4. Թարմ վարունգ – 50 գ
  5. Թթու վարունգ – 100 գ
  6. Ոլոռ – 100 գ
  7. Մայոնեզ – 150 գ
  8. Խաշած ձու – 3 հատ
  9. Կանաչի՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Խորանարդաձև կտրատել ապխտած հավի միսը:
  2. Եփել կարտոֆիլը. «ալդենտեից» մի փոքր ավելի փափուկ: Կարելի է եփել կեղևով, հետո կեղևազրկել. այդպես ավելի համեղ է ստացվում: Կարտոֆիլը նույնպես խորանարդաձև կտրատել: Նույնն անել նաև գազարի, ձվի, թթու և թարմ վարունգների հետ:
  3. Այս ամենը խառնել ոլոռի հետ և ավելացնել մայոնեզը: Լավ խառնել, զարդարել կանաչիով և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը