Հավի լյարդից սուֆլե՝ պատրաստված ջեռոցում
Advertisement 1000 x 90

Հավի լյարդից սուֆլե՝ պատրաստված ջեռոցում

Այս սուֆլեն կարելի է պատրաստել յուրաքանչյուր տեսակի լյարդից՝ հավի, տավարի, խոզի, բադի, սագի և հնդկահավի: Պատրաստման գործընթացը յուրաքանչյուրի դեպքում նույնն է: Եվ քանի որ սուֆլեն պատրաստվում է ջեռոցում և առանց բանջարեղենի նախնական տապակման, ապա այն կարելի է համարել միանգամայն դիետիկ ուտեստ:

Բաղադրիչներ

  1. Հավի լյարդ – 500 գ
  2. Կաթ – 200 մլ
  3. Սպիտակաձավար – 50 գ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Աղ
  6. Բուսայուղ
  7. Սոխ – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լյարդը լվանալ, լավ մաքրել, կտրատել:
  2. Վրան կաթ լցնել և թողնել 20-30 րոպե:
  3. Կաթով լյարդին ավելացնել սպիտակաձավար, աղ և մանր կտրատված սոխ: Ավելացնել ձուն:
  4. Հարել զանգվածը ձեռքի բլենդերով՝ մինչև միասեռ դառնալը:
  5. Ստացված զանգվածը տեղավորել կաղապարի մեջ, կաղապարը դնել ջրով լցված տարայի մեջ:
  6. Դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և 35 րոպե գոլորշու վրա պատրաստել սուֆլեն:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը