Նրբագույն կոտլետներ «Թռչնի կաթ». անվանումը խոսում է ինքն իր մասին
Advertisement 1000 x 90

Նրբագույն կոտլետներ «Թռչնի կաթ». անվանումը խոսում է ինքն իր մասին

Պանրով հավի կոտլետներ՝ «Թռչնի կաթ»

Բաղադրիչներ

  1. Հավի աղացած միս – 500 գ
  2. Հաց – 2-3 կտոր
  3. Սոխ – 1 հատ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Խաշած ձու – 2 հատ
  6. Մաղադանոս
  7. Կաթ – 200 մլ
  8. Ալյուր – 1/2 բաժակ
  9. Քերած պանիր – 100 գ
  10. Կարագ – 20 գ
  11. Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  12. Սոդա՝ դանակի ծայրով

Պատրաստման եղանակը

  1. Թրջել հացը 100 մլ կաթի մեջ: Մսաղացով անցկացնել սոխը և հացն այն կաթի հետ, որի մեջ այն դրված էր: Ավելացնել զանգվածն աղացած մսին, աղ և պղպեղ ցանել և լավ խառնել:
  2. Պատրաստել միջուկը. խաշած ձուն, պանիրը և պինդ կարագը քերել, ավելացնել մանրացրած կանաչին, խառնել:
  3. Մի փոքր ֆարշ վերցնել, տալ նրան բլիթի տեսք, կենտրոնում մի փոքր միջուկ դնել: Եզրերն ամրացնել, տալ կոտլետի ձև:
  4. Ձուն հարել 100 մլ կաթի հետ, ավելացնել ալյուր, սոդա, մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել:
  5. Թաթախել կոտլետները ձվային զանգվածի մեջ և տապակել թավայում տաք բուսայուղով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը