Խեցգետնի ձողիկներով այս նուրբ շերտավոր ամանորյա աղցանն իր տեսքով հիշեցնում է ձնային շատ գեղեցիկ գոգավորություն: Շատ լավ ընտրություն է տոնական սեղանի համար:
Բաղադրիչներ
- Խեցգետնի ձողիկներ – 100 գ
- Պինդ պանիր – 100 գ
- Ձու – 4 հատ
- Գազար – 2 հատ
- Մայոնեզ – 4 ճ/գ
- Մաղադանոս՝ զարդարելու համար
- Թարմ վարունգ՝ զարդարելու համար – 1/4 հատ
Պատրաստման եղանակը
- Խեցգետնի ձողիկները մանր կտրատել:
- Մի շերտ ձողիկ շարել ափսեի մեջ և առատ մայոնեզ քսել:
- Երկրորդ շերտով տարածել քերած պանիրը և նորից մայոնեզ քսել:
- Երրորդ շերտով տարածել եփած քերած գազարը, մայոնեզ քսել:
- Չորորդ շերտ՝ քերած սպիտակուց, մայոնեզ:
- Վերջում լցնել քերած դեղնուցը, զարդարել կանաչիով և վարունգով:
- Սառեցնել սառնարանում 2-3 ժամ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը