Կախարդական աղցան «Ամանորյա ժամացույց». 12 ամիս, 12 ժամ, 12 շերտ
Advertisement 1000 x 90

Կախարդական աղցան «Ամանորյա ժամացույց». 12 ամիս, 12 ժամ, 12 շերտ

Ամանորյա աղցան 2018թ. Նոր տարվա համար

Բաղադրիչներ

  1. Սելդի փափկամիս – 200 գ
  2. Կարտոֆիլ – 400 գ
  3. Բազուկ – 400 գ
  4. Գազար – 300 գ
  5. Մարինացված վարունգ – 250 գ
  6. Թթվաշ խնձոր – 250 գ
  7. Հապալաս – 2-3 ճ/գ
  8. Սոխ – 50 գ
  9. Մաղադանոս և սամիթ – 1 փունջ
  10. Հավի ձու – 3 հատ
  11. Լորի ձու – 6 հատ
  12. Պինդ պանիր – 150 գ
  13. Մայոնեզ -300 գ
  14. Քացախ (9 տոկոսանոց) – 3 ճ/գ
  15. Շաքարավազ – 0.5 թ/գ
  16. Աղ և համեմունք՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Եփել կարոտֆիլը, բազուկը և գազարը: Սառեցնել, հետո մաքրել կեղևը:
  2. Եփել ձվերը և կեղևազրկել:
  3. Կիսալուսնաձև շերտատել սոխը:
  4. Ոչ մեծ թասի մեջ լցնել քացախը, ավելացնել շաքարավազը և խառնել: Այդ խառնուրդի մեջ դնել շերտատած սոխը և թողնել մարինացվի մոտ 5 րոպե:
  5. Խորանարդաձև շերտատել սելդը:
  6. Առանձին թասի մեջ խոշոր քերիչով անցկացնել կարտոֆիլը, բազուկը և գազարը: Մեկ հատ գազար պահել ձևավորման համար:
  7. Առանձին թասի մեջ խոշոր քերիչով անցկացնել նաև հավի ձվերը, թթվաշ խնձորը, պինդ պանիրը:
  8. Մարինացված վարունգը խորանարդաձև մանր կտրատել:
  9. Որպեսզի աղցանը լավ տեսք ունենա, այն պետք է ձևավորել խոհարարական օղակի մեջ:
  10. Խոհարարական օղակի ներսում շերտերով շարել բաղադրիչները: Շերտերի հերթանակությունը պետք է լինի այսպիսին. սելդ, սոխ, բազուկ, մայոնեզ, մարինացված վարունգ, գազար, մայոնեզ, խնձոր, պինդ պանիր, կարտոֆիլ, մայոնեզ, հավի ձու: Ընդամենը 12 շերտ:
  11. Մանր կտրատել մաղադանոսը և սամիթը:
  12. Կիսել պինդ եփած լորի ձվերը:
  13. Աղցանի եզրով կանաչի լցնել: Լորի ձվերով ձևավորել ժամացույցի թվատախտակը:
  14. Մնացած գազարից կտրատել թվերը և սլաքները:
  15. Ամբողջը զարդարել հապալասի հատիկներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը