Ինչպես պատրաստել լեգենդար ֆրանսիական Ֆրիկասե՝ հավով. շատ պարզ և շատ համեղ
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես պատրաստել լեգենդար ֆրանսիական Ֆրիկասե՝ հավով. շատ պարզ և շատ համեղ

Հավով Ֆրիկասե

Բաղադրիչներ

  1. Հավի փափկամիս – 100 գ
  2. Ալյուր – 1 ճ/գ
  3. Շամպինիոն – 30 գ
  4. Սոխ – 5 գ
  5. Սերուցք՝ 38 տոկոսանոց (Ֆրիկասե+խավարտ) – 3 ճ/գ + 3 ճ/գ
  6. Բուսայուղ – 10 մլ
  7. Վուստերյան սոուս – 2 գ
  8. Խաշած կարտոֆիլ – 130 գ
  9. Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  10. Մարինացված չերրի լոլիկ – 10 գ
  11. Մաղադանոս՝ զարդարելու համար – 1 ճյուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի փափկամիսը և սոխը կտրատել խորանարդաձև, շամպինիոնը շերտատել: Խաշած կարտոֆիլը մաքրել և օղակաձև շերտատել:
  2. Հավի կտրատված մսին աղ և պղպեղ ցանել, թաթախել ալյուրի մեջ:
  3. Տապակի մեջ բուսայուղով տապակել հավի միսը բոլոր կողմերից՝ մինչև կիսով չափ պատրաստ լինելը: Հետո ավելացնել շամպինիոնը և սոխը: Բոլորը միասին տապակել՝ մինչև մսի լրիվ պատրաստ լինելը:
  4. Ավելացնել սերուցքը և սոուսը: Անընդհատ խառնելով՝ տաքացնել մինչև պնդանալը: Վերցնել կրակից:
  5. Խավարտի համար կարտոֆիլը տապակել՝ մինչև ոսկեգույն կեղև կապելը:
  6. Ավելացնել աղ, պղպեղ և սերուցք:
  7. Հասցնել եռման և թողնել՝ մինչև սերուցքի պնդանալը:
  8. Կարտոֆիլը շարել չուգունե տապակի մեջ, վրան քերած պանիր լցնել և ուղարկել ջեռոց:
  9. Թողնել 180 աստիճան ջեռոցում 10-15 րոպե:
  10. Չուգունե տապակի մեջ կարտոֆիլի կողքին տեղավորել Ֆրիկասեն:
  11. Զարդարել չերրի լոլիկով, մարինացված վարունգով և մաղադանոսով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը