Գիշերային կուլիչ. ամենահեշտ բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Գիշերային կուլիչ. ամենահեշտ բաղադրատոմսը

Արտասովոր, գիշերային կուլիչ՝ Սուրբ Ծննդյան տոնի առթիվ, որը բավականին մեծ ժամանակ է տնտեսում:

Բաղադրիչներ

  1. Ձու – 2 հատ
  2. Կարագ – 150 գ
  3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  4. Աղ – 1 պտղունց
  5. Չոր խմորիչ – 11 գ
  6. Ալյուր – 350 գ
  7. Կաթ – 125 մլ
  1. Չամիչ – 50 գ
  2. Չորամիրգ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մեծ, խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազ և աղ, ավելացնել տաք կաթ և հալեցրած կարագ: Խառնել:
  2. Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի ձու, նորից խառնել:
  3. Չոր խմորիչը միացնել ալյուրի հետ, մաղել և լցնել ընդհանուր զանգվածի վրա: Հարել խմորը հարիչի օգնությամբ:
  4. Խմորի մեջ ավելացնել չամիչ և չորամիրգ:
  5. Խմորը ծածկել ծննդային թաղանթով և դնել սառնարանը մեկ գիշեր:
  6. Առավոտյան հանել խմորը, տեղավորել կաղապարների մեջ՝ լցնելով դրանք 1/3-ի չափով:
  7. Թողնել, որ խմորն աճի, և 25-30 րոպե թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը