Ֆրանսիական «Գուժեր» բուլկիների բաղադրատոմսը, որը հիացմունք կպատճառի Ձեզ
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական «Գուժեր» բուլկիների բաղադրատոմսը, որը հիացմունք կպատճառի Ձեզ

«Գուժեր»

Բաղադրիչներ

  1. Ջուր – 1/2 բաժակ
  2. Կարագ – 50 գ
  3. Ալյուր – 100 գ
  4. Կարտոֆիլի օսլա – 20 գ
  5. Ձու – 3 հատ
  6. Պինդ պանիր – 100 գ
  7. Աղ – 1 պտղունց
  8. Միջուկ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Պանիրը քերել մանր քերիչով:
  2. Խառնել օսլան և ալյուրը:
  3. Թասի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել կարագը, աղ ցանել և հասցնել եռման:
  4. Եռացող ջրի մեջ լցնել ալյուրի և օսլայի խառնուրդը: Պետք է արագ խառնել, որպեսզի այուրը չկպչի թասի պատերին: Անջատել կրակը, լավ խառնելով՝ մի փոքր սառեցնել խմորը:
  5. Ավելացնել մեկական ձու, ընդ որում, ամեն անգամ հունցել խմորը: Այն պետք է հեշտությամբ պոկվի թասից:
  6. Հետո խմորին ավելացնել քերած պանիրը և խառնել:
  7. Տաքացնել ջեռոցը՝ մինչև 200 աստիճան:
  8. Տապակի վրա ալյուր շաղ տալ և գդալի օգնությամբ վրան խմորից փոքրիկ գնդիկներ ձևավորել: Պետք է հաշվի առնել, որ բուլկիները թխելիս բավականին մեծանում են:
  9. Թխել 20 րոպե: 20 րոպե անց անջատել ջեռոցը, մի փոքր բացել դռնակը և թողնել 10 րոպե: Հետո կտրել բուլկիները և միջուկ ավելացնել:

Միջուկի տեսակ կարող է լինել, օրինակ՝ պանիր՝ սխտորով և մայոնեզով, ինչպես նաև՝ ձուկ, խավիար և այլն: Տարբերակները շատ են:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը