Սովորական մսային կարկանդակով ոչ մեկին չեք զարմացնի: Բայց եթե ցանկանում եք ինչ-որ նոր և արտասովոր բան պատրաստել, ապա փորձեր արեք: Ինչո՞ւ, օրինակ, սովորական կարկանդակի փոխարեն՝ չպատրաստել մսով «տոպրակներ»:
Ջեռոցում պատրաստվող մսով «տոպրակներ»
Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- Ալյուր – 400 գ
- Կաթ – 100 մլ
- Ձու – 1 հատ
- Աղ
Միջուկի համար
- Տավարի փափկամիս – 500 գ
- Սոխ – 1 հատ
- Կարտոֆիլ – 4 հատ
- Մսի արգանակ
- Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Բրգաձև մաղել ալյուրը և ավելացնել մեկ պտղունց աղ: Կենտրոնում փորվածք անել, լցնել հարած ձուն և կաթը: Խմոր հունցել: Հունցելուց հետո խմորը փաթաթել սննդային թաղանթով և մոտ 30 րոպե դնել սառնարանը:
- Այդ ընթացքում կարելի է զբաղվել միջուկով: Դրա համար պետք է մանր քառակուսիների կտրատել միսը, սոխը և կարտոֆիլը: Կտրատելուց հետո խառնել և ըստ ճաշակի ավելացնել պղպեղ և աղ: Միջուկին կարելի է ավելացնել տարբեր համեմունքներ և կանաչիներ:
- Տոպրակի համար միջուկը պատրաստ է, կարելի է անցնել կարկանդակների բուն պատրաստմանը: Խմորը բաժանել ոչ մեծ մասերը, դրանցից բլիթներ գրտնակել: Միջուկը դնել բլիթի կենտրոնում, եզրերը հավաքել և ամրացնել, որպեսզի ստացվի «տոպրակ»՝ փոքր բացվածքով: Տոպրակը կարելի է կապել կանաչ սոխով, այդպես ավելի գեղեցիկ կստացվի:
- Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: Տոպրակը ցողել ձեթով, շարել կարկանդակները և թխել՝ մինչև պատրաստ լինելը:
- Որպեսզի կարկանդակները ստացվեն ավելի համեղ և հյութեղ, պետք է ժամանակ առ ժամանակ դրանցից յուրաքանչյուրի մեջ բացվածքի միջոցով մսի արգանակ լցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը