Լավագույն ալադիները՝ պատրաստված կեֆիրով:
Բաղադրիչներ
- Կեֆիր – 300 մլ
- Ալյուր – 270 գ
- Ձու – 1 հատ
- Սոդա – 1 թ/գ
- Աղ – 0.5 թ/գ
- Շաքարավազ – 3 ճ/գ
- Քացախ – 1.5 ճ/գ
- Արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Թասի մեջ խառնել ձուն, շաքարավազը և աղը:
- Հարել դեղնուցը սպիտակուցի հետ՝ մինչև փրփուր առաջանալը:
- Պարտադիր չէ, որ շաքարավազը հալչի: Այն կհալչի գոլ կեֆիրում: Տաքացնել կեֆիրը ցածր կրակի վրա՝ մինչև 35-40 աստիճան: Լցնել հարած ձվի վրա, խառնել:
- Ձեռքի հարիչով խառնել ալյուրը կեֆիրի հետ՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Պետք է ստացվի պինդ թթվասերի նման:
- Քացախով մարած սոդան ավելացնել խմորին: Միանգամից խառնել: Մի քանի րոպե հետո խմորը կթուլանա: Պետք է թողնել, որ խմորը հանգստանա մոտ 10 րոպե: Դա շատ կարևոր է: Այն պետք է բարձրանա:
- Դրանից հետո տաք տապակի մեջ լցնել մեկ սմ բուսայուղ, որպեսզի ալադիները կարմրեն բոլոր կողմերից:
- Գդալով ձևավորել կլոր բլիթներ: Հենց վերևի մասը դառնա ծակոտկեն, շրջել բահիկով:
- Մյուս կողմն էլ տապակել 1-2 րոպե, և ալադիները պատրաստ են: Կարելի է մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը