Մսային ռուլետ՝ Ձեր ամանորյա սեղանին. բուրավետ միսը և պիկանտ միջուկը ոչ մեկին անտարբեր չեն թողնի
Advertisement 1000 x 90

Մսային ռուլետ՝ Ձեր ամանորյա սեղանին. բուրավետ միսը և պիկանտ միջուկը ոչ մեկին անտարբեր չեն թողնի

«Բանկետային» մսով ռուլետ՝ իտալական բաղադրատոմսով

Բաղադրիչներ

  1. Տավարի փափկամիս – 1 կգ
  2. Սոխ – 1 հատ
  3. Չոր սպիտակ գինի – 100 մլ
  4. Տոմատի հյութ – 400 մլ
  5. Սխտոր – 2 ատամիկ
  6. Ձու – 2 հատ
  7. Պինդ պանիր – 200 գ
  8. Պաքսիմատ – 3 ճ/գ
  9. Չոր խնկածաղիկ – 1/2 թ/գ
  10. Չոր ռեհան – 1/2 թ/գ
  11. Չոր մաղադանոս – 1/2 թ/գ
  12. Աղացած պղպեղ – 1/2 թ/գ
  13. Աղ – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը շերտատել կիսաօղակների, իսկ սխտորը քերել մանր քերիչով:
  2. Թասի մեջ խառնել սխտորը, պաքսիմատը, ռեհանը, խնկածաղիկը, մաղադանոսը և աղը: Ավելացնել հում ձուն, քերած պանիրը և նորից լավ խառնել:
  3. Միսը դնել լայն տախտակի վրա, սուր դանակով կտրվածք անել և բացել՝ դարձնելով 1 սմ հաստության շերտ: Միսը աղ և պղպեղ անել:
  4. Մսի ամբողջ մակերեսով հավասարաչափ տեղաբաշխել միջուկը: Մի եզրը մոտ 2 սմ ազատ թողնել:
  5. Զգուշությամբ միսը փաթաթել ռուլետի տեսքով՝ աշխատելով, որ միջուկը մնա ներսում:
  6. Ռուլետը լավ պինդ կապկպել խոհարարական թելով:
  7. Տապակի մեջ տեղավորել սոխը և վրան դնել ռուլետը: Վրան լցնել տոմատի հյութ և գինի: Տապակել փաթաթել փայլաթիթեղով և դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Եփել այն մոտ 2 ժամ:
  8. Որպեսզի ռուլետի կեղևը լավ գույն ստանա, պատրաստման վերջում հանել փայլաթիթեղը և եփել ևս 20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը