Այն բոլորովին չոր չէ, ուստի կրեմի կարիք չի զգացվի:
Բաղադրիչներ
Ալյուր— 1 բաժակ
Հավկիթ — 5 հատ
Շաքարավազ — 1 բաժակ
Փխրեցուցիչ— 2,5 թ/գ
Աղ— մի պտղունց
Ջուր— 140 մլ
Կիտրոնաթթու — 1/4թ/գ
Ձիթապտղի յուղ — 90 մլ
Պատրաստման եղանակը
Վերցնում ենք հավկիթները և առանձնացնում դեղնուցը սպիտակուցից:
Խառնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, 150 գր. շաքարավազը:
Փոքրիկ անցք ենք անում ալյուրի մեջ և այնտեղ լցնում ենք դեղնուցները, ապա ավելացնում ջուր: Խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղը:
4.Խառնում ենք գդալով, իսկ հետո հարիչով, մինչև կդառնա միաձույլ զանգված:
Հարում ենք 5 ձվի սպիտակուցները այնքան, մինչև կստացվի կայուն փրփուր:
Դանդաղ լցնում ենք կիտրոնաթթուն, խարում ենք, ապա ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը և կրկին հարում ենք, մինչև ստացվի խիտ զանգված:
Սպիտակուցները ավելացնում ենք խմորին և դանդաղ ու խնամքով խառնում ենք սիլիկոնե փայտիկով:
Ջեռոցը ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի: Ամանի մեջ դնում են յուղաթուղթը և վրան լցնում խմորը:
Եփում ենք այն 45 րոպե: Եփելուց հետո թողնում ենք բիսկվիտը մի փոքր սառչի, ապա մատուցում:
Այս բիսկվիտը պահպանվում է մեկ շաբաթ: Միայն հարկավոր է այն փաթաթել թղթով:
Բարի ախորժակ: