Բաղադրիչներ
Հիմքի համար
- Ձու – 2 հատ
- Կարագ – 80 գ
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Թթվասեր – 2 ճ/գ
- Աղ – 0.2 թ/գ
Կարամելի համար
- Խտացրած կաթ – 380 գ
- Կարագ – 15 գ
Ջնարակի համար
- Կաթնային շոկոլադ – 200 գ
Պատրաստման եղանակը
- Մանրացնել սառեցրած կարագը, ավելացնել ալյուրը, աղը և շաքարավազը, շարունակել մանրացնելը՝ մինչև խոշոր յուղոտ փշուր ստանալը, ավելացնել 2 հատ ձվի դեղնուց, խառնել:
- Խմորին ավելացնել 2 ճ/գ թթվասեր, խառնել ամբողջը, գնդել և դնել սառնարանը:
- Թխման համար կաղապարը պատել պերգամենտով, խմորը տարածել, ուղղել, սեղմել և կես ժամ դնել սառնարանի մեջ:
- Սառեցրած կաղապարը տեղավորել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել տնական Թվիքսի հիմքը 20 րոպե, հանել, թողնել մի փոքր սառչի, զգուշությամբ հանել կաղապարից, վերջնականապես սառեցնել:
- Հաստ տակով կաթսայի մեջ տաքացնել խտացրած կաթը կարագի հետ՝ մինչև բաց կարամելային գույն ստանալը, վերցնել կրակից: Թվիքսի հիմքն արագ պատել եփած կարամելով:
- Շոկոլադը կտրատել, լցնել չոր սոտեյնիկի մեջ, հալեցնել, խառնել:
- Հալեցրած շոկոլադը հավասարաչափ տարածել կարամելով պատած խմորի վրա, դնել սառնարանը մոտ 4 ժամ:
- Լավ սառացրած աղանդերը կտրատել երկար շերտերով, մատուցել թեյի և սուրճի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը