Բիսկվիթ՝ պատրաստված առանց ձվի
Advertisement 1000 x 90

Բիսկվիթ՝ պատրաստված առանց ձվի

Բաղադրիչներ

  1. Թթվասեր – 200 մլ
  2. Բուսայուղ – 100 մլ
  3. Կաթ – 200 մլ
  4. Շաքարավազ – 150 գ
  5. Ալյուր – 300 գ
  6. Վանիլին – 1 տուփ
  7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  8. Սպիտակաձավար

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ խառնել թթվասերը, շաքարավազը և բուսայուղը: Ավելացնել վանիլին և լավ հարել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  2. Ստացված զանգվածին ավելացնել կաթը և մաղած ալյուրը, ավելացնել նաև փխրեցուցիչը:
  3. Նորից հարել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  4. Կաղապարը պատել բուսայուղով, վրան սպիտակաձավար շաղ տալ: Խմորը լցնել մեջը և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 1 ժամ:
  5. Մատուցելուց առաջ լրիվ սառեցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը