Տորթ՝ պատրաստված թավայի մեջ
Advertisement 1000 x 90

Տորթ՝ պատրաստված թավայի մեջ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 2 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 2/3 բաժակ
  3. Թթվասեր – 2/3 բաժակ
  4. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
  5. Ձու – 1 հատ
  6. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
  7. Կարագ – 200 գ
  8. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել իրար հետ թթվասերը, բուսայուղը, շաքարավազը և ձուն:
  2. Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ, մաղել և ավելացնել ձվային զանգվածին:
  3. Փափուկ խմոր հունցել:
  4. Խմորը բաժանել 6 մասերի:
  5. Խմորները գրտնակել շրջանաձև:
  6. Տապակել թավայի մեջ 2 կողմից: Կտրել ոչ ուղիղ եզրերը:
  7. Պատրաստել կրեմը, խառնել խտացրած կաթը և փափուկ կարագը:
  8. Բոլոր շերտերին կրեմ քսել, թողնել ամբողջ գիշեր սենյակային ջերմաստիճանում: Զարդարել տորթը թարմ հատապտուղներով կամ մրգով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը