Պահքի ուտեստ. Գազարով տորթ
Advertisement 1000 x 90

Պահքի ուտեստ. Գազարով տորթ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 150գ
    2. Բուսայուղ – 8 ճ/գ
    3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
    4. Մրգային հյութ – 1 բաժակ
    5. Ընկույզ – 150գ
    6. Գազար – 150գ
    7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
    8. Վանիլին – 1 տուփ
    9. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Ընկույզը տապակել ջեռոցում:
  2. Շաքարավազը խառնել բուսայուղի հետ:
  3. Խառնուրդին ավելացնել հյութ:
  4. Գազարն անցկացնել մանր քերիչով:
  5. Ընկույզը մանրացնել բլենդերով, ավելացնել խառնուրդին, խառնել:
  6. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի և վանիլինի հետ: Ավելացնել խառնուրդին և լավ խառնել:
  7. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
  8. Պատրաստի գազարով տորթը սկզբում սառեցնել կաղապարի մեջ, հետո՝ ցանցի վրա:
  9. Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը