Մեղրային թխվածքաբլիթներ
Advertisement 1000 x 90

Մեղրային թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 150 գ
  2. Շաքարի փոշի (ջնարակի համար) – 100 գ
  3. Սպիտակուց (ջնարակի հաամր) – 1 հատ
  4. Կարագ – 50 գ
  5. Ձու – 2 հատ
  6. Մեղր – 2 ճ/գ
  7. Աղացած դարչին – 1/2 թ/գ
  8. Սոդա – 1/2 թ/գ
  9. Կիտրոնի հյութ – մի քանի կաթիլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոտեյնիկի մեջ կոտրել 2 ձուն և ավելացնել կարագը:
  2. Ավելացնել մեղրը, դարչինը և սոդան:
  3. Դնել կրակին և խառնելով հասցնել փրփրուն վիճակի:
  4. Ավելացնել ալյուրը և գդալով լավ խառնելով՝ խմոր հունցել: Երբ խմորը սառչի, գնդի ձև տալ: Այն չպետք է կպչի ձեռքերին: Փաթաթել թաղանթով և դնել սառնարանը 15 րոպե:
  5. Խմորը գրտնակել և կաղապարի օգնությամբ տոնածառներ կտրել:
  6. Թխվածքաբլիթները շարել պերգամենտով պատված տապակին:
  7. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 5-7 րոպե:
  8. Սպիտակուցը հարել շաքարի փոշու հետ: Ավելացնել կիտրոնի հյութը և հարել մինչև հարթ և փայլուն զանգված ստանալը:
  9. Տոնածառները զարդարել ջնարակի շերտով: Թողնել, որ չորանան:
  10. Մեղրային թխվածքաբլիթները պատրաստ են, կարելի է մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը