Բաղադրիչներ
- Բարձր կարգի ալյուր – 320 գ
- Խոշոր աղացած ալյուր – 300 գ
- Թարմ խմորիչ – 40 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Խնձորի քացախ – 1 թ/գ
- Արևածաղկի ձեթ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Խառնել երկու տեսակի ալյուրները, մանրացնել խմորիչը և ավելացնել ալյուրին:
- Ավելացնել 200 մլ գոլ ջուր, քացախ, աղ և հարիչով լավ հարել մոտ 5 րոպե:
- Սեղանին ալյուր շաղ տալ և խմորը ձեռքով հունցել մոտ 5 րոպե:
- Թասը յուղապատել:
- Խմորը գնդել և դնել յուղած թասի մեջ: Ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնել 1 ժամ:
- Հետո խմորը մի քանի անգամ լավ հարվածել սեղանին և դնել սառնարանը 12 ժամ:
- Սառնարանից հանել խմորը, կիսել 2 մասի, ծածկել սրբիչով և թողնել 40 րոպե:
- Տաքացնել ջեռոցը մինչև 250 աստիճան: Հացը թխել 10 րոպե, հետո ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխելը ևս 20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը