Երևանյան գաթայի պատրաստման գաղտնիքը բացահայտել են վրացիները. armeniasputnik.am (տեսանյութ)
Advertisement 1000 x 90

Երևանյան գաթայի պատրաստման գաղտնիքը բացահայտել են վրացիները. armeniasputnik.am

Վրացական հայտնի հեռուստաալիքներից մեկը` «Իմեդին», ցույց է տվել` ինչպես է պետք «երևանյան գաթա» պատրաստել։

Հայկական ավանդական գաթան հայտնվել է վրացական «Իմեդի» հեռուստաալիքի օրվա բաղադրատոմսերի ցանկում։

«Երևանյան համեղ գաթան Կովկասում մեծ տարածում ունեցող թխվածք է, որը սովորաբար թեյի հետ են մատուցում», — նշում են տեսանյութի հեղինակները։

Պատրաստման համար անհրաժեշտ է ալյուր, շաքարավազ, կարագ կամ ձեթ, մածուն, ձու, սոդա, քացախ, վանիլ։

Տեսանյութում ներկայացվում է` ինչպես է պետք պատրաստել գաթան և ինչ հերթականությամբ խառնել բաղադրիչները։

Հայկական գաթան իսկապես մեծ տարածում ունի Հայաստանում։ Այն զարդարում է տոնական սեղանները և հաջողություն ու երջանկություն է խորհրդանշում։

Որոշ մասնագետներ պնդում են, որ գաթան նաև ընտանիքի ամրություն է խորհրդանշում։ Այդ պատճառով էլ հարսանիքների ժամանակ պարում են` գաթան ձեռքում բռնած։

Ամեն տարի հայկական սահմանամերձ Խաչիկ գյուղում գաթայի փառատոն է անցկացվում։

armeniasputnik.am