Պահոց կերակուր. «ծույլ» խնձորով շտրուդել
Advertisement 1000 x 90

Պահոց կերակուր. «ծույլ» խնձորով շտրուդել

Բաղադրիչներ

  1. Լավաշ – 3 հատ
  2. Խնձոր – 5 հատ
  3. Չամիչ – 100 գ
  4. Շաքարավազ – 100 գ
  5. Բուսայուղ – 50-100 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ լվանալ չամիչը, վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել մոտ 10-15 րոպե, ինչից հետո թափել ջուրը:
  2. Խնձորները մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:
  3. Խառնել քերած խնձորը չամիչի հետ:
  4. Լավաշը կիսել երկու մասի: Վրան բուսայուղ քսել և շաղ տալ մոտ 1 ճ/գ շաքարավազ:
  5. Ամբողջ տարածքով տարածել խնձորային միջուկը և փաթաթել ռուլետի նման:
  6. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Ռուլետ-շտրուդելները շարել տապակին, վրան բուսայուղ քսել և մի փոքր շաքարավազ շաղ տալ:
  7. Թխել շտրուդելները ջեռոցում մոտ 20 րոպե, որից հետո մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը