Արևելյան խաչապուրի՝ նուրբ պանրով և խաշած ձվով
Advertisement 1000 x 90

Արևելյան խաչապուրի՝ նուրբ պանրով և խաշած ձվով

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

Կեֆիր – 2 բաժակ

Աղ – 1 թ/գ

Շաքարավազ – 1 թ/գ

Սոդա – 1 թ/գ

Բուսայուղ – 2 ճ/գ

Ալյուր – 4-5 բաժակ

Միջուկի համար

  1. Պինդ պանիր – 150 գ
  2. Խաշած ձու – 5 հատ
  3. Սխտոր – 5 ատամիկ
  4. Կանաչի – 1 փունջ
  5. Մայոնեզ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել կեֆիրը, աղը, շաքարավազը, սոդան, բուսայուղը, այլուրը, լավ խառնել:
  2. Պանիրը և ձուն քերել խոշոր քերիչով, ավելացնել մանրացրած սխտոր, կանաչի, մայոնեզ, լավ խառնել:
  3. Խմորը բաժանել մասերի: Յուրաքանչյուր մասից բլիթ գրտնակել, ավելացնել միջուկը, եզրերը կպցնել:
  4. Նորից գրտնակել: Ինչքան բարակ ստացվի խաչապուրին, այնքան ավելի համեղ: Տապակել խաչապուրիները չոր տապակի մեջ, միջին կրակի վրա, մինչև խաչապուրիները ոսկեգունեն:
  5. Պատրաստի խաչապուրիները պատել կարագով և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը