Բաղադրիչներ
- Պելմեններ – 400 գ
- Պանիր – 80 գ
- Կանաչ սոխ – 1 փունջ
- Ջուր – 200 մլ
- Աղ – 2-3 պտղունց
- Սև աղացած պղպեղ – 2-3 պտղունց
- Բուսայուղ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Տաք տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, ավելացնել պելմենները և վրան լցնել 1 բաժակ ջուր: Ծածկել կափարիչով և տապակել պելմենները՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով: Տապակել մոտ 10 րոպե:
- Պանիրը քերել խոշոր քերիչով և լցնել տաք պելմենների վրա: Նորից ծածկել կափարիչով և թողնել 5-6 րոպե:
- Մանր կտրատել սոխը և պանրի հետ միասին լցնել պելմենների վրա, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը