«Հավերժ» հաց. պատրաստում ենք հաց, որը երբեք չի փչանում (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

«Հավերժ» հաց. պատրաստում ենք հաց, որը երբեք չի փչանում

Ինչպես պատրաստել «հավերժ» հաց, որը չի փչանում երկար տարիներ: Իդեալական լուծում երկարաժամկետ արշավների և ճանապարհորդությունների համար:

«Հավերժ» հացի 1 չափաբաժին պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.

1. Ալյուր – 3 բաժակ
2. Աղ – 2 թ/գ
3. Ջուր – 1 բաժակ
4. Տապակ
5. Մեխ

Պատրաստման եղանակը.

1. Տաքացնել ջեռոցը մինչև 200 աստիճան:

4_640x421

2. Խառնել ալյուրը և աղը:

5_640x421

3. Ավելացնել ջուրը և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև միասեռ զանգված ստանալը, որը չի կպնում ձեռքերին:

4. Գրտնակել խմորը: Որպեսզի հացերը լավ թխվեն, պետք է շերտը լինի 1.5 սանտիմետրից ոչ հաստ:

6_640x421-1

5. Բաժանել շերտը 9 հավասար քառակուսիների:

1_640x420-25

6. Յուրաքանչյուր քառակուսու վրա մեխով անցքեր անել (4х4):

7_640x421

7. Տապակը խմորներով 30 րոպե դնել տաքացրած ջեռոցի մեջ:

9_640x421-1

8. Կես ժամ անց շրջել բոլոր քառակուսիները և թխել ևս 30 րոպե:

10_640x420-5

9. Արդյունքում այն պետք է ունենա այս տեսքը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը