Ո՞ր ճաշատեսակի հետ` ի՞նչ ըմպելիք մատուցել (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Ո՞ր ճաշատեսակի հետ` ի՞նչ ըմպելիք մատուցել

Յուրաքանչյուր ճաշատեսակի մատուցման ժամանակ ամենակարևոր նախապայմանը խմիչքի ընտրությունն է: Ճաշատեսակի և խմիչքի համատեղումից են ծնվում ճիշտ ու տեղին համերը: Սովորական գինին ինչ-որ ճաշատեսակի հետ կարող է կազմել անթերի համային ներդաշնակություն:

Ճաշի կամ ընթրիքի ժամանակ, հատկապես կծու նախուտեստների հետ, մատուցում են ախորժակը գրգռող խմիչքներ: Գինիներն առհասարակ մյուս խմիչքներից առանձնանում են իրենց համային բազմազանությամբ: Ախորժակը գրգռող և կենսունակությունը բարձրացնող են համարվում այն գինիները, որոնք զուրկ են օղու պրիմիտիվ համից ու առանձնանում են յուրահատուկ բուրմունքով:

shutterstock_161185232-red-wine-glass-feature1

Ձկից պատրաստված կերակրատեսակների հետ խորհուրդ է տրվում օգտագործել՝ սպիտակ, իսկ բանջարեղեններից ու տնային թռչուններից պատրաստված կերակրատեսակների հետ` կիսաքաղցր գինիներ:

salmonwhitewine

Ճաշի ժամանակ, սովորաբար, առաջին ճաշատեսակի հետ մատուցվում են խաղողի թունդ գինիներ:

Կծու աղցանների, մսային նախուտեստների` հորթի մսի, եփած լեզվի, խոզապուխտի հետ ցանկալի է մատուցել թունդ, բայց ոչ աղանդերային գինի:

262a80e483560068cbff576ab627b209

Այլ ծովամթերքների հետ կարելի է մատուցել թեթև սպիտակ գինիներ` փափուկ համով ու բուրմունքով:

Երկրորդ մսային կերակրատեսակների` բիֆշտեքսի, լանգետի, էսկալոպի, տարբեր կոտլետների, հորթի, ոչխարի ու խոզի մսի, լյարդից ու երիկամներից պատրաստված կերակրատեսակների հետ խորհուրդ է տրվում օգտագործել չոր կարմիր գինիներ:

Խորովածի, փլավի, թռչուններից պատրաստված կովկասյան ու ասիական ճաշատեսակների հետ կարելի է առաջարկել կարմիր կախեթագինի:

img_3162

Կոնյակ կարելի է առաջարկել սառը ձկան նախուտեստների, սև խավիարի եւ այլնի հետ:

c1b139f35b62ba5caec561e4f58d5efc

Ինչպես գիտեք, գարեջուրը մատուցում են խեցգետնի ու կրաբի հետ: Գարեջրի հետ մատուցվում են նաև աղի պաքսիմատ, չորացված ու ծխահարված փոքրիկ ձկներ:

beer-glasses-with-head

Քաղցր կերակրատեսակների` խնձորով թխվածքի, թեթև թխվածքների, մուրաբայով կարկանդակների, դոնդողի հետ առաջարկում են ճաշակել կարմիր աղանդերային գինիներ: Շամպայնն իր քաղցր համով և բույրով պատկանում է այն գինիների տեսակին, որոնք կարող են համադրվել տարբեր կերակրատեսակների հետ, բացի, իհարկե, կծու կերակրատեսակներից: Այս խմիչքը կարելի է առաջարկել տոնական ընթրիքի կամ ճաշի ժամանակ` մյուս բոլոր գինիների փոխարեն: Մրգի և պաղպաղակի հետ խորհուրդ են տրվում շամպայնի քաղցր տեսակները: