Եթե սիրում եք ոչ ստանդարտ ուտեստներ. սիբիրյան բորշչ՝ մսագնդիկներով և լոբով
Advertisement 1000 x 90

Եթե սիրում եք ոչ ստանդարտ ուտեստներ. սիբիրյան բորշչ՝ մսագնդիկներով և լոբով

Բաղադրիչներ

  1. Մսի ոսկորներ արգանակի համար
  2. Խոզի և տավարի աղացած միս – 500 գ
  3. Կաղամբ – 1 հատ
  4. Կոնսերվացված կարմիր լոբի – 400 գ
  5. Բազուկ – 1 հատ
  6. Գազար – 2 հատ
  7. Բուլղարական պղպեղ – 1 հատ
  8. Սոխ – 1 հատ
  9. Կարտոֆիլ – 4-5 հատ
  10. Սխտոր – 4 ատամիկ
  11. Տոմատի մածուկ – 4-5 ճ/գ
  12. Սամիթ և մաղադանոս, դափնու տերև, աղ, յուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ եփել արգանակը՝ ավելացնելով դափնու տերև և աղ: Երբ պատրաստ լինի, ոսկորները հեռացնել:
  2. Բազուկը երկար շերտատել և լցնել արգանակի մեջ, ավելացնել կոլոլիկները: Կարտոֆիլը խորանարդաձև կտրատել:
  3. Քանի դեռ կարտոֆիլը եփվում է մսագնդիկների հետ, միասին տապակել սոխը, գազարը, բուլղարական պղպեղը և տոմատի մածուկը:
  4. Սխտորը ճզմել, կաղամբը կտրատել:
  5. Տապակած բանջարեղենը լցնել ապուրի մեջ: Երբ եռա, ավելացնել կաղամբը:
  6. Դրանից հետո ավելացնել լոբին և սխտորը: 10 րոպե անց ապուրին ավելացնել կտրատված կանաչին և 15 րոպե թողնել, որ եփվի:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը