Բաղադրիչներ
- Բուլղարական պղպեղ – 1.5 կգ
- Չիլի պղպեղ – 3 հատ
- Լոլիկ – 4 կգ
- Սխտոր – 200 գ
- Քացախ (9 տոկոս) – 200 մլ
- Աղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Բուլղարական պղպեղը և լոլիկը լվանալ, հետո լավ չորացնել:
- Պղպեղները մաքրել, սերմերը հանել:
- Բոլոր բաղադրիչներն անցկացնել մսաղացով, ավելացնել քացախ և աղ:
- Խառնել և թողնել 1 ժամ:
- Պահել աջիկան սառը տեղում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը