Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 150 գ
- Շաքարավազ – 80 գ
- Նարնջի հյութ – 100 մլ
- Մեղր – 20 գ
- Կակաո – 1 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Բուսայուղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը խառնել կակաոյի և փխրեցուցչի հետ:
- Մեղրը, նարնջի հյութը և բուսայուղը խառնել շաքարավազի հետ:
- Միացնել չոր և հեղուկ բաղադրիչները, խառնել:
- Կեքսի համար նախատեսված կաղապարները յուղապատել, ստացված խմորը լցնել կաղապարների մեջ:
- Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 25-30 րոպե:
- Մատուցել սառը վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը